Празни хора, фалш, празни идеали,
какво тук значи някаква си личност*?
Уж сме будни хора, а повечето са заспали,
приятели уж, само пред екрана, трагичност!
Тук всеки пише се на другия приятел,
и му харесва снимки, всеки негов пост.
Малко има реалисти, има и мечтател,
приятел пред екрана, но не като гост!
Тук всичките жени са толкова красиви?!
Със снимки стари от някога, от преди,
времето тече си, лицата се променят, уви!
А всички искаме то да спре, но надали!
Тук мойте добри приятели ги няма,
Не ги и търся, те са други може би,
това е само илюзия, измислица голяма.
Една виртуална връзка, не е истина, нали!
А той, животът, си тече и продължава,
а на човека хляб и зрелища му дай сега.
След тежкия му ден ще потъне в забрава,
за да забрави той за трудности, за мъката!
_________________________________________
* - Н. Вапцаров (,,Борба")
© Валентин Миленов Все права защищены