25.09.2019 г., 20:45 ч.

Интернет приятели 

  Поезия » Друга
302 0 4

            Интернет приятели

 

Празни хора, фалш, празни идеали,

какво тук значи някаква си личност*?

Уж сме будни хора, а повечето са заспали,

приятели уж, само пред екрана, трагичност!

 

Тук всеки пише се на другия приятел,

и му харесва снимки, всеки негов пост.

Малко има реалисти, има и мечтател,

приятел пред екрана, но не като гост!

 

Тук всичките жени са толкова красиви?!

Със снимки стари от някога, от преди,

времето тече си, лицата се променят, уви!

А всички искаме то да спре, но надали!

 

Тук мойте добри приятели ги няма,

Не ги и търся, те са други може би,

това е само илюзия, измислица голяма.

Една виртуална връзка, не е истина, нали!

 

А той, животът, си тече и продължава,

а на човека хляб и зрелища му дай сега.

След тежкия му ден ще потъне в забрава,

за да забрави той за трудности, за мъката!

_________________________________________

* - Н. Вапцаров (,,Борба")

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви!
  • Приемам.
    Не ми приличаш на човек, който присвоява чуждо творчество.
    И все пак, бъди по-внимателен занапред!
    ПП
    Поправен е и пропускът. Браво!
  • Да добре
    Благодаря ви.Моя грешка,така го почуствах.Не знам от кой автор ми е останало в главата.
  • Валентине, еди въпрос относно втори ред на първия куплет.
    какво тук значи някаква си личност
    Защо не е в кавички, и не е споменат от кой автор и стих е цитатът?
    Всъщност, коректно е да те уведомя, че подадох вече сигнал за това!
Предложения
: ??:??