Говори ми
за любов
в тази късна нощ.
Назови ме по име.
Точно в тази нощ
кукувиче гнездо
ме приютява.
Трябва
да ми шептиш
твоето име
и с него
да ме усмиряваш.
Безразсъдно
да ме искаш
точно сега.
Трябва
страховете ми
да изпиеш.
Поискай
в замяна
всичко.
Пожелай си
живота ми.
От себе си
даже
поискай
да те предпазя.
Поискай
тук до теб да съм.
И тук ще остана.
Изгубиш ли ме
преди
да си ме намерил,
няма да съм
никога
истинската
жена
в живота ти.
А тук,
в моя стих,
една сълза
се е разляла.
Пречиства ме
като
последен
„Амин"
на молитва.
Искам те...
Без теб
остарявам...
© Весела ЙОСИФОВА Все права защищены