12 авг. 2008 г., 06:26

Исках, но не бях 

  Поэзия » Другая
673 0 19
Не бях на сватбата ти - булка да те видя.
Прекрасна, зная, в бяло си била,
усмихната и приказно красива,
прегърнала най-светлата мечта.

Аз щях да дойда, ала ме болеше,
че младоженец нямаше да съм.
Сега ти казвам, но е късно вече.
Всеки спомен е камбанен звън.

Исках да те видя като фея
щастлива, бяла, влюбена жена,
но сякаш, че от себе си не смеех
най-светлия ти ден да разваля.

Ако ме видеше такъв - обичащ,
сред гостите на сватбения ден,
вместо усмивки как сълзи се стичат
и не сияещ - просто съкрушен,

ти нямаше да бъдеш вече прелест...
Ето, затова и не дойдох.
Дано в отвъдното отново се намерим.
Сценарият и там да е любов...

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??