2 июл. 2007 г., 23:19

Искам 

  Поэзия
591 0 4

Искам пак да бъда на петнайсет -

влюбена във моя мъж-герой.

Мълком да го гледам и да шепна:

„Хайде, моля, с мене запознай се!”

 

Искам до колене да ми бъде

синьото, лазурното море.

Искам двете си ръце да вдигна,

да достигна ясното небе!

 

Искам си безгрижния живот -

малко труден, но и много весел.

Всички нежни чувства - в оборот,

във безкрайна лекокрила песен.

 

Искам! Но не може! И не бива!

Моят син е вече на петнайсет.

С него повече съм аз щастлива:

„Хайде, моля, с тях ти запознай ме!”

© Надежда Борисова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??