16 мая 2017 г., 13:45

Искам 

  Поэзия » Любовная
742 1 6

Искам

 

 

Искам вечер да заспиваш ти
на рамото ми кротка и щастлива!
И да се будиш с първите лъчи
красива, като горска самодива!

Искам да си винаги до мен,
в зной и студ! Във радост и неволя!
С теб да бъде слънчев всеки ден!
За това не спирам да се моля!

Искам да си моята душа!
Моето сърце да си желая!
Ти да бъдеш моята звезда,
що блести далече във безкрая!

Искам да си моята съдба!
моята надежда, грях и вяра!
Виното бушуващо в кръвта!
Огън, който бавно ме изгаря!

Дяволът да бъдеш искам аз!
Онзи дявол, дето ме убива
със любов и ласки всеки час,
и като старо вино ме опива!

Искам да си моят сбъднат сън!
Моята любов така желана!
Искам да си пролетта на вън!
Търсена и в нощите мечтана!

Моят вечен грях да бъдеш ти!
Болката, която наранява!
Нека любовта ти ме боли!
Нека! Но не искам да престава!

 

 

© Георги Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??