30 апр. 2022 г., 08:12

Искам 

  Поэзия
209 1 0

 

Искам

да живея във свят на цветя

Птичи песни и глъч на деца

Искам, да чувам потока

На морето вълните...

Вятър,

да ми рови в косите...

Искам...

с боси крака,

да усещам росата в тревата...

Златен пясък и Океанска вода,

да оставят тръпчинка

след мене на плажа...

Искам...

Слънцето да ме гали,

топъл дъжд да ме мие...

Розови храсти, да ме усмихват,

аромата им да упоява!

Искам, да живея във свят

с живи - чувствени хора!

Искам ...

Да мога да творя красота!

Да творя чудеса!

Искам

да измия,

всяка сажда от тази земя!

Всяка болка и всяка сълза!

Искам да изгоря,

всяка мъка!

Всяка кървава дреха!

Да заровя всяка вражда!

Да изтрия,

всеки спомен от всяка злина!

Да живеем във мир!

Да творим!

Искам ...друг живот -

за наш'те деца -

чист, здрав,

сигурен и щастлив!

Искам!

Много го искам!

Но... не мога сама...

да постигна

и песъчинка от това...

 

Valentina Mitova

04/20/2022

© Valentina Mitova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??