Не искам от тази любов!
Безвкусна с дихание вяло.
Не искам да моля за зов!
Да бъда на твоето рамо.
Не искам мечти без искри!
Искрите света ми променят.
Не искам да слушам лъжи!
Дните ми честност споделят.
Не искам от тази любов!
Платена с пари и бижута.
Не искам безгласен живот
и този, живян по принуда!
Не искам наивни сълзи!
А силна да тичам в полята.
Не искам мъгла във очи!
А слънчева диря в душата.
Аз искам да бъда любов!
От тази с вкус на малини.
Аз искам да бъда живот!
На цъфнали клонки в градини.
© Цветето Б. Все права защищены