8 мая 2010 г., 08:46

Искам да напиша стихове 

  Поэзия » Другая
1381 0 4

Искам да напиша стихове

 

Копнея стихове да пиша

под откритото, лазурно небе,

да чувствам как Земята диша

и как се ражда Слънцето в море.

 

Аз искам да напиша стихове,

с думи цветни в тях да нарисувам

как се докосват влюбени ръце,

как звън камбанен в тишината чувам.

 

Аз искам да напиша стихове

на живота за картините пъстри,

от сърцето си ще взема цветове

и вместо с четки ще рисувам с пръсти.

 

Аз искам да напиша стихове

и всеки стих да е любовна глътка,

да утоли човешкото сърце

с усмивка ведра и с една прегръдка.

 

Аз искам да напиша стихове

и в тях душата своя да извая,

да сътворя прекрасни светове,

да се гмурна в океана на безкрая.

 

 

© АнеблА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??