Искам да напиша стихове
Копнея стихове да пиша
под откритото, лазурно небе,
да чувствам как Земята диша
и как се ражда Слънцето в море.
Аз искам да напиша стихове,
с думи цветни в тях да нарисувам
как се докосват влюбени ръце,
как звън камбанен в тишината чувам.
Аз искам да напиша стихове
на живота за картините пъстри,
от сърцето си ще взема цветове
и вместо с четки ще рисувам с пръсти.
Аз искам да напиша стихове
и всеки стих да е любовна глътка,
да утоли човешкото сърце
с усмивка ведра и с една прегръдка.
Аз искам да напиша стихове
и в тях душата своя да извая,
да сътворя прекрасни светове,
да се гмурна в океана на безкрая.
© АнеблА All rights reserved.
И аз искам - но едно е да искаш, друго е да можеш...!!!