16 авг. 2010 г., 00:20

Искам да се преродя 

  Поэзия
1003 0 3

Аз искам да се преродя,

да търся, да се променя,

да бъда капчица роса

или в очите нечии сълза.

 

Аз искам да се преродя

в прашинка лека и безцветна,

невидима да търся по света

най-милата усмивка детска.

 

Аз искам да се преродя

във птица волна и свободна,

над гори и хълмове да полетя,

да вдишвам ароматните цветя.

 

Аз искам да се преродя

във слънчеви лъчи горещи

и с всеки изгрев или залез

да нося спомена за чудни срещи.

 

Аз искам да се преродя,

във морски бриз да се явя.

Косите твои да погаля

с невидима, но обична ръка.

 

Аз искам да се преродя

в изгряваща в нощта звезда

и на небето да горя,

да пръскам златна светлина.

 

Аз искам да се преродя

в разцъфнал вишнев цвят.

Най-сочни вишни да родя

и миг на сладост да даря.

 

Аз искам да се преродя

в частица обич неизмерна.

Да стопля детските сърца

и после бавно да изчезна…

© Мартина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ви за хубавите коментари!
  • Поздравления харесами страшно много
  • добре дошла! чудесен старт, Мартина!

    п.п. "Вишнев цвят - дъх на пробуждане", II място, Община Казанлък
Предложения
: ??:??