Аз искам да се преродя,
да търся, да се променя,
да бъда капчица роса
или в очите нечии сълза.
Аз искам да се преродя
в прашинка лека и безцветна,
невидима да търся по света
най-милата усмивка детска.
Аз искам да се преродя
във птица волна и свободна,
над гори и хълмове да полетя,
да вдишвам ароматните цветя.
Аз искам да се преродя
във слънчеви лъчи горещи
и с всеки изгрев или залез
да нося спомена за чудни срещи.
Аз искам да се преродя,
във морски бриз да се явя.
Косите твои да погаля
с невидима, но обична ръка.
Аз искам да се преродя
в изгряваща в нощта звезда
и на небето да горя,
да пръскам златна светлина.
Аз искам да се преродя
в разцъфнал вишнев цвят.
Най-сочни вишни да родя
и миг на сладост да даря.
Аз искам да се преродя
в частица обич неизмерна.
Да стопля детските сърца
и после бавно да изчезна…
© Мартина All rights reserved.