22 мая 2022 г., 21:59

Искаш 

  Поэзия » Любовная
403 0 2

Искаш сутрин в леглото кафе!?

Обади се на тая от вчера.

Тя ще прави сутрин за тебе кафе

и ще ти приготвя вечер вечеря.

Искаш скромна и тиха жена,

домакиня ама и да работи,

да върши всичко за теб у дома,

да е от онези безлични "роботи".

Обади и се тя може би 

ще прости за обидите твои

и пак мисля си може би

ще те слуша без да поспори.

Но дали? Замисли се. Дали?

След това ти което и стори!?

В очите и буря, вали…

А ти искаш за теб да се бори.

Помисли си дали си готов

да загубиш онази която,

ти отдаде своя живот,

ти отдаде и любовта си!?

Ти не искаш да имаш жена,

ти си търсиш добра домакиня.

Как ,нима до сега не разбра,

че жената не ти е робиня!?

Искаш сутрин в леглото кафе?

Ето нося ти,но за последно.

Не сложих захар, дали е добре?

Казват,че без захар не е вредно.

Хайде тръгвам. А ти и звъни,

днес ще имаш топла вечеря,

но за утре,за утре и кажи,

че тя ще е твоя постеля…

 

© Теодора Цонева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??