Искаш сутрин в леглото кафе!?
Обади се на тая от вчера.
Тя ще прави сутрин за тебе кафе
и ще ти приготвя вечер вечеря.
Искаш скромна и тиха жена,
домакиня ама и да работи,
да върши всичко за теб у дома,
да е от онези безлични "роботи".
Обади и се тя може би
ще прости за обидите твои
и пак мисля си може би
ще те слуша без да поспори.
Но дали? Замисли се. Дали?
След това ти което и стори!?
В очите и буря, вали…
А ти искаш за теб да се бори.
Помисли си дали си готов
да загубиш онази която,
ти отдаде своя живот,
ти отдаде и любовта си!?
Ти не искаш да имаш жена,
ти си търсиш добра домакиня.
Как ,нима до сега не разбра,
че жената не ти е робиня!?
Искаш сутрин в леглото кафе?
Ето нося ти,но за последно.
Не сложих захар, дали е добре?
Казват,че без захар не е вредно.
Хайде тръгвам. А ти и звъни,
днес ще имаш топла вечеря,
но за утре,за утре и кажи,
че тя ще е твоя постеля…
© Теодора Цонева All rights reserved.