Искаш ли
да си направим пикник
с изобилие от мед
и да полеем
всичкия пелин
с индустрия от захар,
та чак във корените му
до болка да слади?
Искаш ли
да съберем
на нашия Спасител Кръста
и в празното пространство
този Кръст да погребем
така,
че никой
никога
да не припомня
с нищо
човешката жестокост
и изконен грях?!
Искаш ли
да си попеем
преди изгрев
и с длани от преливаща се топлина
да стоплим Слънцето,
да поговорим с него,
да го избавим
от безкрайната му самота?
Искаш ли
да победим Живота?!
© Руми Бакърджиева Все права защищены