8.02.2008 г., 10:20 ч.

Искаш ли... 

  Поезия
759 0 11

Искаш ли

да си направим пикник

с изобилие от мед

и да полеем

всичкия пелин

с индустрия от захар,

та чак във корените му

до болка да слади?

Искаш ли

да съберем

на нашия Спасител Кръста

и в празното пространство

този Кръст да погребем

така,

че никой

никога

да не припомня

с нищо

човешката жестокост

и изконен грях?!

Искаш ли

да си попеем

преди изгрев

и с длани от преливаща се топлина

да стоплим Слънцето,

да поговорим с него,

да го избавим

от безкрайната му самота?

Искаш ли

да победим Живота?!

 

© Руми Бакърджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??