23 июн. 2019 г., 17:05

Истина 

  Поэзия » Любовная
909 2 7

                                          ИСТИНА                                                                                                                                                      

                               Сред този млад и необятен свят

                               аз търся свойта малка истина,   

                                красива, нежна, бяла като цвят

                                във нечий топъл поглед неразлистена!

 

                                 Открила толкоз съвършени светове

                                 във мислите се ще я скрия,

                                 довеяна от най-вълшебни ветрове

                                 да мога да я преоткрия.

                                  

                                 А може би е толкова далече

                                 във някой омагьосан кръг

                                 и няма  да я видя вече, 

                                 защото много хора ни делят

 

                                 Ще страдам, ще се лутам аз 

                                 докато погледа не срещна    

                                 и не прогоня тази страст,

                                 като сълза във утрото да блесна!

 

 

 

 

 

    

© Galina caneva Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • блаодаря
  • Отлично написано. Хареса ми. Поздравления.
  • Благодаря много!
  • Много ми хареса!Поздравления и успех!
  • И ще я намерим ....тази истина.Истината е в самите нас и трябва да я откъснем като четирилистна детелина!! Благодаря ви от сърце за прекрасните думи...!
  • Истина в желание "като сълза във утрото да блесна !
  • Търсим, търсим... А дали истината не е някъде в нас? Много ми хареса!
Предложения
: ??:??