Очите ти са същите…
Искрящи от любов!
По-красиви с бръчките,
същински живи въглени.
Зная!
И в другия живот,
отново теб, чрез огъня във тях
ще разпозная…
Косите ти са същите…
Макар и посребрели,
във вечерите, късните,
разрошвам с пръсти както някога.
Нишки сребърни от преживени
тъги и радости човешки.
Ръцете ти са същите…
като венчален пръстен
любовно ме обгръщат,
не ден и два. Години…
Като от въздуха насъщен
нуждая се от тях…
Нима е грях
че видимо сме променени,
но чувствата един към друг не са,
… не са изобщо остарели?
Напук на възрастта,
вървим ръка в ръка.
За теб оставам най-страхотното момиче.
За мен си най-чаровния и умен мъж.
Наричат тази обич
„старомодна“.
А други – отживяла, скучна,
даже невъзможна….
Любов такава срещала е неведнъж
оловни облаци, и дъжд, и бури.
След тях – дъга и светлина!
В стомаха още пърхат пеперуди…
Защото възраст няма любовта!
От всякога по-силна и кале́на
и в друг живот, и в друго време ще я има.
Да бъде!
Истинска и споделена!
© Даниела Виткова Все права защищены