10 сент. 2012 г., 11:59

Истински ценното 

  Поэзия » Гражданская
570 1 1

Истински ценното

 

Животът е ценен! Защо го пилеем

в борбата за някакви тленни хартийки?

Отчасти единствено с тях ще успеем

да пълним тръбата от алчност с фунийки!

 

Нима с подарената „Хонда” (от тати )

синчето изглежда по-малък глупак

или телефонът „три майчи заплати”

за висши духовност и разум е знак?!

 

Защо само с грим тя се чувстваш красива,

а в скъпата дрешка и вече велика?

Дали я обичат, защото откриват,

че с мис „Съвършенство” е лика-прилика?!

 

Защо литва егото негово, само

когато превърне бордея си в замък

или дефилира с возило голямо...

Това ли поддържа духовния пламък?

 

Представа загубихме, драги човече,

за истински ценното в своя живот!

Не го ли открием, духът е обречен

газта да натиска на празния ход!

 

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??