29 июл. 2014 г., 20:39

Истински човек 

  Поэзия » Философская
502 0 1
Да вярваш в топлината на нощта,
дори когато бурята вилнее.
Да чуваш тишината на деня
в тълпите от забързани идеи.

 

Да търсиш красотата всеки миг,
залостена зад сивите прегради.
Човеци сме с препълнени души –
пилеем ги по пълните площади.

 

Да следваш неотменно своя път
дори през пущинаците трънливи –
не сме току-така на този свят
и щастието не е за колебливи.

 

Да лягаш всяка вечер в тишина,
прегърнал непокорните си мисли.
И тихичко с едно “Благодаря”
от целия товар да се очистиш.

 

Да знаеш, че животът ще боли,
но болката е пътят на сърцето,
със много смях и мъничко сълзи
да будиш във душата си твореца.

 

Да искаш, да живееш, да пламтиш,
да даваш, да обичаш, да рискуваш
и паднал духом, пак да възкресиш
надеждата във по-доброто утре.

 

Да вярваш в светлината на свещта,
сред грубото душата да е мека,
с любов да извоюваш свобода -

 

Това е да си истински човек.

 

© Деси Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??