Истинско страдание
С дрипи окъсани и със обувки раздрани,
със болка в сърцето и целият в рани,
вървеше и бродеше без дом и храна,
единствено със надежда една,
въпреки своята мрачна съдба,
искаше да намери уют и топлина!
Любимите хора го бяха предали,
разни личности със различни идеали!
Нявга богат беше той
и разполагаше със пари безброй,
Обичаше своето семейство, но уви,
с пот на чело се опитваше да им угоди,
и даде им той всичките свои пари,
но със този жест ужасно той сгреши...
Изхвърлен на улицата като парцал,
със изписан по челото срам,
срамуваше се да се срещне с хора познати,
каква ти съдба, какви хора, какви обрати...
Останал без дом, без храна,
живееше единствено със надежда една,
въпреки своята черна съдба,
искаше да намери уют и топлина...
© Красимир Тодоров Все права защищены