ИСТОРИЯТА Е ПРЪДЛА
С какво ще ни сразиш, Историйо,
във още топлите ти страници?
С неверни факти - пълни раници,
с лъжи и клевети - без граници!
От властвуващи пренаписвана,
от партии пребоядисвана,
грабители и поробители
ще ни представяш за спасители,
а пък глупци и идиоти –
за далновидни патриоти.
И времето ни ще описваш
така, че да не се познаем,
а да четем и да се маем:
това със нас ли е билò,
и за добро ли или зло.
И славното ни древно минало
по нов тертип ще разтълкуваш,
И, без и грам да се срамуваш,
във своя стил да се подмазваш,
ще се насилваш да доказваш,
че някога народът наш,
се е преселил тук от САЩ.
Дори да дойде нявга ден,
когато вместо политиците,
пак да те пишат историците -
то той ще е така далече,
че нас не ще ни има вече.
© Ангел Чортов Все права защищены