На листата стъпките все чувам зад мен,
все шепнат и спотайват те нещо.
Различни истории всеки нов ден
да разказват аз слушам ги често.
Тяхна история и аз ще разкажа,
накрая завършва тя с драма.
Но никой не бива аз да уплаша –
нея в животът я няма.
"Морето понесло писмо из водата
в бутилка – огледало на думи.
Попаднала тя на момиче в ръката,
прочело то свойте куршуми.
Било е там за някого написано,
който си мислел, че чувства любов.
И не с прякор било е подписано,
а с име, което прилича на зов.”
Името - не зная какво се случи със него,
заглушил бе тоз’ вятър на листата
техния тих потаен шепот,
но след малко чух, че зад мен пак вървяха:
"Онзи, който бил изпратил
на момичето писмото с куршуми,
знаел как си бе изпатил,
че не казал правилните думи.
Срещнал той момичето с писмото,
казал: "Не те обичам, съжалявам,
върни ми ти това писмо, защото
мене да забравиш тебе умолявам.”
Ето, драмата тук се появява
в цялата си прелест и тъга.
И тя на вас се извинява,
че не притежава любовта.
© Деница Все права защищены