Днес Исус се роди -
не в кошара, а някъде в гетото.
Не изгряха звезди,
стара газена лампа просветваше.
Не дойдоха царе,
нито ангели с божа заръка.
Само хилав щурец
си изплакваше в тъмното мъката.
Преждевременен гост!
Малолетната майка ридае,
че животът е прост,
но с дете на ръце – изпитание.
Да избяга реши,
а Исус да подхвърли пред черквата.
между кротки души,
а пък тя е без друго неверница.
Нека в храма расте,
любовта му е дадена свише.
Но е нейно дете! –
и го гушва току сред бунището.
Цвета Иванова
© Цвета Иванова Все права защищены