15 авг. 2020 г., 09:01

Италия 

  Поэзия » Оды и поэмы
746 0 0

Италия

 

Плачи! Сега ти трябва това.

От друго нямаш нужда.

Сънят приятел е изгубен

и радостта далечна е и чужда.

 

Не спират сълзите! По-добре!

Тъгата е безкрайното море.

Живота просто дума без лице.

Кърви любящото сърце.

 

Италия! Италия любима!

Скръбта ти като теб. Неповторима!

Не спират сълзите. Името ти като го изричам.

Италия, изстрадала вълшебнице. 

Винаги ще те обичам!

© Павел Красимиров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??