Из " Дневникът на Арти "
...
Пак във малката количка
Като в " Дядовата ръкавичка"
Се набутахме петима -
Артибалт-ската комбина.
Кой ти знай, че пак туризъм има,
След като дъждът подмина.
Тук селце, полянка, нечия колиба,
Уикенд посветихме на баира.
Ноооо - без шапки, и без очила,
Някой бе забравил в другата кола.
Всички мигат и в очите им блестят слънца
През големите стъкла.
Само аз съм наобратно,
Гледам пътя из отзад,
Затова и снимки многократно
Мама ми направи пак.
Спряхме,
пуснаха ме да поприпкам
Горе съм на свобода.
Даже си попяхме,
Има ехо в малката родопска махала.
Чу се лай, дойде и Мурджо,
Мама стресна, и бегом в кола,
А на него взе да вика : " Джунджо",
Но...обаче...през затворена врата.
Бяхме се запътили към непознатото,
доникъде не стигнахме така...
Май се сещам - поразходихме "коляното"
На дядо Генчова кола.
Трябва ни стратегия
За ведрост и игра,
Ще мислим за теория
В маршрутните пана.
© Красимира Генева Все права защищены