2.11.2019 г., 23:21 ч.

Из : " Дневникът на Арти " 19 (Голдън ретривър) 

  Поезия » Хумористична
328 0 0

Из " Дневникът на Арти "
...
Пак във малката количка 
Като в " Дядовата ръкавичка" 
Се набутахме петима -
Артибалт-ската комбина.

 

Кой ти знай, че пак туризъм има,
След като дъждът подмина.
Тук селце, полянка, нечия колиба,
Уикенд посветихме на баира.

 

Ноооо - без шапки, и без очила,
Някой бе забравил в другата кола.
Всички мигат и в очите им блестят слънца
През големите стъкла.

 

Само аз съм наобратно,
Гледам пътя из отзад,
Затова и снимки многократно 
Мама ми направи пак.

 

Спряхме,
пуснаха ме да поприпкам 
Горе съм на свобода.
Даже си попяхме,
Има ехо в малката родопска махала.

 

Чу се лай, дойде и Мурджо, 
Мама стресна, и бегом в кола,
А на него взе да вика : " Джунджо",
Но...обаче...през затворена врата.

 

Бяхме се запътили към непознатото,
доникъде не стигнахме така...
Май се сещам - поразходихме "коляното"
На дядо Генчова кола.

 

Трябва ни стратегия 
За ведрост и игра,
Ще мислим за теория
В маршрутните пана.

© Красимира Генева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??