31 авг. 2007 г., 13:10

Из хроники на Прокълнатия град - Празника на Светлината 

  Поэзия
658 0 3

Дъжд от смях прокапва над деня

кръв разкъсва устните познали...

вкуса на Вечността... солен...

Повърви до мен и ще ти покажа...

смисъла безумен... забранен...

Днес празник е на Светлината...

по улиците тя крещи от болка...

сред пурпурни сълзи от прах...

 


Плътта в танц се къса, мелодичен...

тела от грях приветсват светлината...

прегръщат днес морал от пепел...

реквием за мрак отвъд алени очи...

Погали тази светлина последна...

изгори я на кладата със смях...

В пепел жива преражда се деня...

димяща плът ридае над дъжда...

 


В прокълнатия град празнуват...

светлината е на почит под пръстта...

където мъртвите за прошка молят...

В театъра, Смъртта пирува и коси...

смях зад редовете, безмълвие в нощта...

Капка роса попива мъртвешкия дъх...

До факела от познание Човека пълзи...

цената за измяната днес ще плати.

 


... Покера свърши... Бог в гняв изруга...

загубил от Сатанаил поредната игра.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Пламен Йовчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??