22 февр. 2008 г., 21:26

Избавление 

  Поэзия » Философская
809 0 2

В косите светли ледени цветя,                                             

в очите тъмни снежинки бели                                                   

и топят се, и се стичат по гръдта                                                

като бисери по кожата й заблестени.

 

 

Полазват тръпки по нозете боси,                                                 

поглъща я цяла тишината студена                                                 

и бавно по вените отрова се носи,                                                

по ръцете изтръпва кръв вледенена.

 

 

Молят се тихо ангели в душата,                                                 

но не за прошка, а - избавление,                                               

алкохолен дъх събужда сетивата,                                                 

последна глътка изкушение.

 

 

Затихва неусетно шепотът на тъмнината,                                          

бие сърцето с ритъм на балада,                                                 

едно момиче пее със луната                                                      

и чака свойта утешителна награда.

© Деница Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??