17 апр. 2011 г., 23:43

Избор 

  Поэзия » Любовная
626 0 2

Избор

 

Ако избирам между любовник и съпруг -

с любовника страстта е като мед,

ако избирам между спокойствие с друг,

аз бих избрала лудия живот с теб!

 

Ако избирам между като палат къща,

аз скитничеството с теб бих избрала,

с обич под звездите да ме прегръщаш,

вместо покорно до него да бъда заспала.

 

Аз бих избрала хорските обиди

пред сладките им думи тъй омайни...

Но да знам, че наум ми завиждат

и че на мойто място искат да са тайно...

 

Аз бих избрала лошото и порочно име,

пред почтеното на моя мъж,

но да зная, че съм нечия любима

и че съм обичала истински веднъж...

 

Аз бих предпочела като във филм да се крия,

вместо покорно до него да съм свела глава...

Аз по-скоро човек ще убия,

отколкото с тебе да се разделя...

 

Животът си е само мой,

не може никой с него да се разполага!

И нека до мене да заспива той,

но аз мислено до тебе да си лягам...

 

27.08.2010

© Радослава Михайлова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря, Кети! Така е живота си е само наш, не избираме кога да се родим, нито кога да умрем, но ние избираме как да живеем. А и каквото и да става мислите и сърцето ни, не може да ги вземе никой!
  • Браво, Радост! Колко хубаво си го казала само!
Предложения
: ??:??