Избор
По стъпките на лудия вятър,
белязал дървета в гората,
вървя без посока, "на сляпо"
и търся ключа от Съдбата...
Въпроси, по-силни от вчерашна дата,
преграждат пътя ми с истини,
търся, разгръщам поредната карта,
забравила моето искане...
Не мога да вярвам в шанс и късмета
и моето "вчера" да стене без глас,
а днес, как го е казал само поета:
"Не сте виновни Вий, от други свят съм аз".
Утре... ще търся отново
себе си в други еднакво различни,
имам нужда от погледи, не само от слово,
имам нужда от теб в профила с "лични"...
© Петър Трифонов Все права защищены