ИЗБОР
Проспах най-дългата нощ –
във леглото болен и сам.
Бодеше ме тъмното с нож.
Чаршафите тръпнеха в срам.
От черни сенки на минали дни -
завесите трепереха в страх.
Миналото претеглих с везни.
От всичко доброто избрах...
© Мимо Николов Все права защищены
Поздрав!