Избирайте! Избирайте, недей се мая
Дойде най-сетне есента с чудната омая
Смело посочете своя обещаващ кандидат
Бюлетините валят - същински листопад
Думичката “избор” нека да ви разтълкувам
Докато на твърде глупав ази се преструвам
Погледнете избора си, сънароднико учтив,
И недейте гледа ме с този поглед крив
“И пуканки мече с ечемик накупи” - рекох
И с тез слова изхода от избора предрекох
Изрекох го, но Мечо Пух уви не ме разбра
Пусна гордо вота си и после вкъщи се прибра
Нетърпение и страх. Вълнения. Копнеж.
Сякаш Пепеляшка пред мечтания годеж
В главите ви ръждясали цитати се въртят
От патриоти, що отдавна непробудно спят
А сега, дългоочакваният, небленуваният резултат
Искрящ, лъщящ като египетски музеен експонат
От самия връх на Пирамидата - заветен зов,
преди да ви покрие безпощаден зимният покров:
“Ще имате държава като пъклен ад
и ден, и нощем ще ви мъчи глад
Таз безкористна, изстрадана награда
за Едничкия ваш Избор ви се пада...”
30.08.2021 г.
© Мартин Г. Казимиров Все права защищены