31.08.2021 г., 10:37 ч.

Изборът 

  Поезия » Гражданска
560 0 1

Избирайте! Избирайте, недей се мая

Дойде най-сетне есента с чудната омая

Смело посочете своя обещаващ кандидат

Бюлетините валят - същински листопад

 

Думичката “избор” нека да ви разтълкувам

Докато на твърде глупав ази се преструвам

Погледнете избора си, сънароднико учтив,

И недейте гледа ме с този поглед крив

 

“И пуканки мече с ечемик накупи” - рекох

И с тез слова изхода от избора предрекох

Изрекох го, но Мечо Пух уви не ме разбра

Пусна гордо вота си и после вкъщи се прибра

 

Нетърпение и страх. Вълнения. Копнеж.

Сякаш Пепеляшка пред мечтания годеж

В главите ви ръждясали цитати се въртят

От патриоти, що отдавна непробудно спят

 

А сега, дългоочакваният, небленуваният резултат

Искрящ, лъщящ като египетски музеен експонат

От самия връх на Пирамидата - заветен зов,

преди да ви покрие безпощаден зимният покров:

 

“Ще имате държава като пъклен ад

и ден, и нощем ще ви мъчи глад

Таз безкористна, изстрадана награда

за Едничкия ваш Избор ви се пада...”

 

 

30.08.2021 г.

© Мартин Г. Казимиров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??