4 янв. 2017 г., 23:45  

Изборът е съдба 

  Поэзия » Философская, Свободный стих
544 2 0

 

Кръжим във мъглявини влажни

и влачим цвилещи кухини стари.

За кой ли път губим път и посока

насред хаоса на орис зеленоока?

 

В езерото мътно на взора ни жаден

топят се отломки от книжни лодки.

Затъва, дави се в дълбокото вярата,

в пролетите – трилион сълзи кални.

 

В гените ли е закодирана Съдбата?

Или е плодът зрял на мисъл – ясна?

С думите звездни поим животворно,

ако не пълним с тях кредо бездънно.

 

Самадхи

04.01.2016г.

© Гюлсер Мазлум Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??