Изборът на Сизиф
Всеки ден ги навивам нагоре
малки улици на моите дни –
но търкаля кълбото надолу
непознат и инатлив Сизиф.
Имам мивка, мия със страст
всеки белег на чужда перфидност.
Омалях да почиствам титански след вас -
да се мятам безгласно и рибешки.
Да кървя във душата. В чаша вода
да ме давят нечии бури... Мъртви думи -
стъкла под голи крака. Пясъчен замък -
сигурен пристан са кулите.
Ако някоя нощ все пак титанът Сизиф
ме докосне с ръка, за да трепна –
ще се трогне, че в истукана душа
като слюда примамва и свети!
© Златина Георгиева Все права защищены