Забравям мъката, забравям самотата,
забравям наивното, забравям лъжата.
Забравям лицемерието, душите кухи,
забравям омразата, писъци глухи.
Посрещам изгрева, посрещам светлината.
Здравей, ново начало,
пречистена е тя, душата!
© Божидар Лазаров Все права защищены