Настойчивост от чужди правила
във бледа паяжина ме оплита.
Прониква през очите ми мъгла:
да бъда като всички се опитах -
забодена с карфица пеперуда! -
Не можеш да държиш в хербарий лятото.
На листопада пръстите са груби
и се препъва в мислите ми вятърът.
Отивам си. Сълзите ми са скучни.
На идване не съм била такава.
От грешки продължавам да се уча,
а прошката ви, знам, не заслужавам...
© Йорданка Гецова Все права защищены