10.02.2008 г., 21:20 ч.

Изгубена 

  Поезия » Философска
790 0 22
 

Настойчивост от чужди правила

във бледа паяжина ме оплита.

Прониква през очите ми мъгла:

да бъда като всички се опитах -

 

забодена с карфица пеперуда! -

Не можеш да държиш в хербарий лятото.

На листопада пръстите са груби

и се препъва в мислите ми вятърът.

 

Отивам си. Сълзите ми са скучни.

На идване не съм била такава.

От грешки продължавам да се уча,

а прошката ви, знам, не заслужавам...

© Йорданка Гецова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??