8 февр. 2023 г., 07:34

Изход 

  Поэзия
259 3 3

В такива сутрини дъждът е неизбежен

като незряща съвест след молебен

в тях вярата е толкова неистинска

и някъде над минарета дреме...

... пришива в дланите ни намерения

и после ги разплита наобратно

да помним всяко връщане към себе си

след извървяното напразно...

Такива сутрини се случват много рядко

след тях потичат дълги откровения

в такива сутрини притихнала в ръцете ти

сънувам свят без право на спасение...

© Бехрин Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??