В такива сутрини дъждът е неизбежен
като незряща съвест след молебен
в тях вярата е толкова неистинска
и някъде над минарета дреме...
... пришива в дланите ни намерения
и после ги разплита наобратно
да помним всяко връщане към себе си
след извървяното напразно...
Такива сутрини се случват много рядко
след тях потичат дълги откровения
в такива сутрини притихнала в ръцете ти
сънувам свят без право на спасение...
© Бехрин All rights reserved.
Благодаря!