Във ириса на сенките се крият –
от тези турбо охлюви ми писна!
И няма тайни, нито е магия –
от чесане езикът им увисна.
И паднаха ми всички папагали
в очите сини, с рози пожълтели.
Или са на дъгата горе спали,
или над нея - цяла нощ летели.
И уморени, сенките в заблуда
ще помнят само оня миг, когато
от какавида литва пеперуда!
Под шапката - оскубано пернато!