Това е тя – дяволски ангел с кафяви очи,
с голямо сърце и ярки мечти,
всеки художник би искал да я рисува,
но платното за нея скъпо ще струва.
Невинна изглежда, в синьо облечена,
но вечерта от друг тя е привлечена,
синьото - заменено от черна одежда,
тъмният цвят към „художника“ я отвежда.
Тя знае, че той да рисува умее,
а старото ù платно от времето вече белее,
иска ù се ново някой за нея да сътвори,
но ще е черно, с алени букви, уви!
И ето, че тежък избор и предстои,
нима на червено може някой да устои?
Но тази картина ще трябва сама да плати,
а да изхвърли избледнялата, дали ще боли?
© Татяна Все права защищены