В кални бани
дебелани
ще стопяват килограми
в тайни срещи
под дивани
с марципани,
с марципани.
Мани, мани!
А калкани
готовани
тропат танци
във тигани
и ги канят капитани
на круиз
с катамарани
в супници от порцелани.
Аз пък - цяла в рани.
Джобовете ми -
съдрани.
И изпадат невидяни
дебелани,
марципани,
капитани,
порцелани,
калпазани,
урагани
и вулкани...
А джуджета
с великани
боцкат с вилици
в казани.
Лошо няма!
© Мария Димитрова Все права защищены
Кума, хитрата лисица.
Тя с кокошки не се храни,
а със грехове в казани.