Моля те, само бъди
в този свят хладно-омразен!
Моля те, запомни:
Пролетта не идва напразно!
Моля те, помни Завистта!!!
Топче ледено... От градушките...
Моля те, помни за студа
и илюзорната трагичност на пушките...
Моля те, запомни
пътеките, под два чифта нозе!
Моля те, не лъжи
за глутници и снегове!
Отвори си сърцето! Помни!
Само с твоите думички дишам...
Изкуствено дишане ми дари,
като Падане и Възвишеност...
© Красимир Дяков Все права защищены