2 янв. 2016 г., 09:49

Изкуството да си жена 

  Поэзия » Другая
401 0 1

                                         Изкуството да си жена

Да си жена е болка, отговорност, достойнство и всеотдайност.
Жената е източникът на живот,
но и обикновен човек.
Чувства се пренебрегната, мрази и размишлява,
но най-вече обича.

Да си жена е болезнено и красиво, тъжно като блус и смело като битка.
Тя трябва да е човек, подкрепа, майка и любима.
Да е като орлица, закриляща семейството си.

 

Да си жена е вечна тревожност,
както и вечно състрадание.
Тя е и усмивка,и безпокойство,
ефирност и твърдост,
влюбена в живота и готова да умре за него.
 
Независимо от грубостта на заобикалящия свят, тя дарява нежност,
тя става надежда и светило в мрачен ден,
.. озарява нощта като лунна светлина.

Но много често тя бива ранена и измъчена,
изтощена и самотна,
но издържа на всяка плесница на живота,
защото е силна… защото е ЖЕНА.

© Есра Ридван Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??