ИЗМАМНИКО
Добър вечер,
Измамнико!
Добър вечер, Ромео –
от минал живот!
Тази вечер ще пееш
за мене отново.
Пак ли се върна, Измамнико,
от измамните пътища?
И този път ще съм кралица
от онзи минал живот.
Пак ще забиваш пръсти
в пясъчните ми замъци.
Ти го можеш, Измамнико.
Дори и Христос прекръсти.
Пей! Пей ми,
Измамнико!
Пастир на женски сърца.
Навън нощта изгоря
във очите ми - пламък от свещ.
Кажи ми –
Измамнико,
не съм ли отново овца?
© Мимо Николов Все права защищены