17 мая 2018 г., 19:48

Измамно безнадежден свят 

  Поэзия » Философская
190 0 0

/ИЗМАМНО БЕЗНАДЕЖДЕН СВЯТ

 

О, колко безнодежден  ми се вижда този свят!
Навсякъде проблеми срещам само аз...
Измамите сред хората безукорно вървят,
И няма кой  да срине тази гадна  власт!

 

Не съм единствен аз за туй потупан по врата,
и не единствен аз сто факти ще ви дам!
Не зная има ли едно местенце във света,
където всичко да е чисто като храм!

 

Започнем ми със фактите от Стария Завет,
където злобния Каин убива своя брат,
защото  братът му, с труда си тръгнал по напред,
не искал другите гова да разберат!

 

А има други братя пак от Стария Завет,
които с хитрост си отнемат Първородството,
и тъй че и първичния човек  и бил проклет
е слагал интереса си над родството!


 03.11.2012г. София

 

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??