1 мая 2007 г., 18:12

ИЗМЕРЕНИЯ 

  Поэзия
671 0 2
                                                                                          на Йозеф
                                                                    
Ти бил ли си щастлив,
когато вън щурчетата
със мандолини свирят?
Ти бил ли си от нежност изморен,
когато вятърът на плажа
издухва стъпките на влюбени?
Ти имал ли си смелост
да политнеш заедно с птиците
и да гледаш с очите си във слънцето?
Аз бях щастлива със щурчетата,
от нежност изморена
на пясъка лежах.
Аз литнах една утрин
заедно с птиците
и с очите си щастливи
дълго гледах в слънцето.....
Но щурчетата измряха
и сняг студен посипа
моето легло.
На птиците крилете се пречупиха
но в мен остана огънят от СЛЪНЦЕТО!

© Женина Богданова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??