29 янв. 2021 г., 15:30

Изневяра 

  Поэзия » Философская
244 2 2

Боли, когато твоята любима

изневери ти и разбие те докрай,

тогава в тебе се вселява зима,

и змията завзема твоя рай.

 

Приятел щом те предаде, боли,

и неразбиращ търсиш в теб ли е вината.

С въпроси пълниш своите очи

и дълго не зараства раната.

 

Но най-жестоко е, когато сам

изневериш на себе си самия,

и срутиш във душата своя храм,

мечтите си облееш със помия.

 

А може би греша, но смятам, че

не е така.

Предадеш ли своето сърце

оставаш куха кукла без душа.

 

26.05.2014.

 

Георги Каменов

 

© Георги Каменов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??